Restauracja Jedynka Jedynka Catering Catering Restauracja
Jedynka Catering Restauracja Jastrzębie

Jastrzębie Zdrój, ul. Mazurska 10

(boczna ul. Śląskiej - byłe "Kasyno" policyjne)
tel. 032 470 470 5

zapraszamy codziennie

pon - pt: 10.00 - 19.00
sob:        10.00 - 18.00
niedz:     12.00 - 18.00

dowozimy w godzinach

pon - czw: 10.00 - 21.00
pt - sob:     10.00 - 21.00
niedz:        11.00 - 20.00

* czas dowozu 30-40min.
** w przypadku dużej ilości zamówień zastrzegamy sobie prawo wydłużenia czasu dostawy

Menu

Dania obiadowe, zupy

bulion czosnkowy z pulpetami 4,90
krem cebulowy z grzankami  4,90
kwaśnica po góralsku 5,50
rosół z makaronem 4,50
barszcz z krokietem 6,00
barszcz z uszkami 5,30
pomidorowa 4,50
żurek z wkładką 5,50
zupa dnia 4,50

 

Dania główne

- rolada wołowa 9,80
- kotlet drobiowy 7,30
- pieczeń wieprzowa 7,00
- de'volaille 7,80
- kotlet mielony 6,20
- rumsztyk z cebulką 7,50
- żeberka wieprzowe 4,20/100g
- kotlet schabowy 7,00
kotlet po szwajcarsku 7,50
- sznycel po wiedeńsku 7,50
- golonka gotowana 2,90/100g
- golonka opiekana 3,10/100g
- karczek z grilla 7,20
- placek po węgiersku 9,70
- klopsy lub pulpety 6,00
- potrawka z kurczaka 6,00
- zawijaniec śląski 7,70
- kotlet po hawajsku 8,90
- pierś drobiowa z żurawiną 8,50
- ser opiekany 7,20
- żeberka w kapuście 5,50/100g
pieczeń ze śliwką 8,80
- kotlet po sztygarsku 8,80
schab po zbójnicku 7,00
mintaj z pieczarkami 7,80
kotlet a'la jedynka 8,90
- schab panierowany w serze 7,50
- filet z mintaja lub pangi

4,00/100g

filet z tilapi 4,50/100g

Gramatura: Mięsa min. 100g / Zupy i Dania barowe - min. 25

 

Kuchnie świata

Tortilla (1szt)
z kurczakiem i warzywami
9,50
Sajgonki (3szt.)
z grzybami MUN, z bambusem, z papryką chili
7,00
Zupy Chińskie
pikantna lub rybna
7,00

 

Sałatki

Szopska
pomidor, ogórek, sałata, cebula, ser feta, sos vinegrette
7,60
Hawajska
brzoskwinia, ananas, kurczak na słodko, ryż, sos majonezowy
7,30
Hawajska I
ananas, kurczak, kukurydza, groszek zielony, sos majonezowy, sól, pieprz, kapusta pekińska
9,30
A'la Jedynka
pomidor, ogórek, sałata, cebula, por, polędwica, boczek, sos vinegrette
8,00
Wiosenna I
pomidor, ogórek, sałata, fasola, kukurydza, sos vinegrette
7,30
Wiosenna II
pomidor, ogórek, sałata, sos majonezowy, jajao, ser żółty
7,30
Z krewetkami
pomidor, ogórek, sałata, cebula, krewetki, cytryna
9,30
Z kurczakiem
pomidor, ogórek kapusta pekińska, cebula, kurczak, jajko, kukurydza, ser
9,60
Z krabami w sosie majonezowym
pomidor, ogórek, sałata, cebula, paluszki z krabów, ogórek konserwowy, sos majonezowy
9,60
Z parmezanem
sałata, pomidor, ogórek, pestki słonecznika oraz dynii, kurczak, parmezan tarty, sos jogurtowy
9,30

  

Szef kuchni poleca

polędwica wieprzowa w sosie śmietanowym 9,90
rolada drobiowa nadziewana pieczarkami 8,30
pieczeń ze schabu z farszem pietruszkowym 9,00
rolada królewska 9,50
polędwica w cieście naleśnikowym 9,90
kieszonki drobiowe w sezamie 9,00
polędwica nadziewana 9,50
ryba w migdałach 9,50

 

Naleśniki

z białym serem 6,00
z dżemem 6,00
z czekoladą 6,00
z owocami 6,00
z serem i łatami dzemu 6,00
z musem waniliowym i bakaliami 6,50
fantazja (z nutellą i gruszkami) 7,00
kremem czekoladowym, ananasem oraz płatkami migdałowymi 7,50
z pieczarkami  zapiekane z żółtym serem i sosem słodko-kwaśnym 7,50
z kurczakiem zapiekanym żółtym serem i sosem słodko-kwaśnym 8,50
z kurczakiem i  pieczarkami zapiekane żółtym serem i sosem orientalnym 9,00

 

Pierogi (8szt.) - wyrób własny

z jagodami, malinami lub truskawkami 9,50
z białym serem na słodko 9,50
ze szpinakiem i serem feta 12,00
chińskie - z sosem słodko-kwaśnym 12,00
litewskie - z kaszą i śliwkami 12,00

 

 

Dania barowe

bogracz węgierski 6,50
gulasz wieprzowy 6,50
gulasz wołowy 7,00
gołąbki domowe 3,70/szt
flaczki 6,00
pierogi ruskie 9,20
pierogi z mięsem 9,20
pierogi z kap. i grzybami 9,20
gulasz z serc 6,00

 

Napoje

napoje 0,2l - cola, fanta, sprite 2,50
napoje 0,5l - cola, cola light, cola zero, fanta, sprite, nestea 4,50
napój tymbark 2,50
sok cappy 0,2l 3,50
napój cappy 0,3l 3,50
kropla beskidu gaz. lub niegaz. 0,2l 2,00
piwa 4,00

 

Dodatki

ziemniaki gotowane 2,40
ziemniaki opiekane 2,80
ziemniaki puree 2,60
frytki 3,20
kluski śląskie 3,60
placki ziemniaczane 4,50
kasza gryczana 3,00
ryż 2,50
tzatziki 2,00
pieczywo 1,00
musztarda, chrzan, ketchup 1,00

 

Surówki

buraczki 3,00
kapusta biała 3,00
kapusta czerwona 3,00
kapusta kiszona 3,00
ogorek kiszony/małosolny (w zależności od sezonu) 1,50
kapusta zasmażana 4,00
mizeria 3,50
zestaw surówek 3,50
sałata pekińska z sosem czosnkowym 3,50